top of page

Apr 07, 2020

CAFEAUA DOMNULUI MINISTRU

PREMIERA

ora 19:00

 

“Cafeaua domnului ministru” este o comedie satirica despre clasa politica si anturajul acesteia, fie ca vorbim de institutii statale sau "protejati". Piesa expune in mod caricatural viciile, abuzurile și problemele de moralitate, cu intenția declarata de a corija indivizii si grupul social expus. Publicul se amuza copios pe seama unor personaje ridicole si situatii comice, uneori absurde; aceasta fiind o formula accesibila, usor de digerat de catre spectatori, dar care atrage atenția, subtil, asupra problemelor reale ale clasei politice actuale.

Actiunea se petrece de Ziua Europei, o zi importanta in calendarul sarbatorilor nationale, sarbatorita in mod "particular" de catre ministru si sefa lui de cabinet, in biroul ministerial, unde navaleste neanuntata o "patroana", dar nu orice fel de patroana, ci una de bordel cu clienti "speciali", care cere cu un tupeul "specific" sa nu-i fie inchisa "pravalia". Piesa parodiaza aceasta situatie de santaj si aduce o rezolvare in spiritul si pe masura celor trei personaje cu moralitate modesta.

Comedia este, conform autorului textului dramatic, scriitorul Horia Gârbea, “una dintre puținele comedii macabre ale dramaturgiei românești, cu situații și replici de umor negru, grotesc și absurd.”

Cat. I - 70 LEI; Cat. II - 60 LEI

Please reload

bottom of page