top of page

Nov 21, 2019

EU TE CRED DA' TU MA MINTI

ora 19:00

EU TE CRED, DA’… TU MA MINTI!

Comedie adaptata dupa “La Menteuse” de Jacques Bricaire si Maurice Lasaygues

       

Traducere:  Rodica Baitan

    Adaptare: Monica Davidescu, Liviu Lucaci

 

“Eu te cred, da’ tu ma minti!” este o adaptare a piesei bulevardiere “La Menteuse” scrisa de Jacques Bricaire si Maurice Lasaygues.

Premiera initiala a avut loc pe 1 octombrie 1987, in regia lui Rene Clermont, la Teatrul “Petit Marigny” din Paris, dandu-i viata actori renumiti ai timpurilor, precum Sabine Paturel, Henri Courseaux, Bernard Lavalette, Annie Jouzier si Genevieve Brunet.

Indiferent de trecerea anilor si schimbarile timpurilor, situatiile ilare oferite de spectacol raman extrem de la moda si gustate de public, fiind intangibile in fata oricarui trend trecator.

 

Personajele:

Bernard, 50 ani, farmecul anilor grizonati.     Aurelian Temisan

Isabelle de Rompoingt, 40 ani, snoaba peste masura.    Monica Davidescu

Francoise, 30 ani, jurnalista, foarte mondena.     Anca Dinicu

Patrick, 30 ani, inginer, romantic, baiat frumos.    Cosmin Vijeu

Jane, frumoasa, un vis.        Alexandra Salceanu

 

Situatiile qui-pro-quo puternice, extrem de savurate de spectatori, fac deliciul acestei piese de teatru, personajele invartindu-se din situatie in situatie.

Piesa o are ca muza pe Jane, o faptura fermecatoare, cu o imaginatie inflacarata dusa spre mitomanie, care reuseste sa dezlantuie o cascada a dezastrelor prin depanarea incompleta a povestilor, situandu-le departe de realitatea simpla.

Patrick, baiatul ce o iubeste nu se asteapta ca realitatea sa fie distorsionata si astfel, crede deschis tot ceea ce ii impartaseste Jane, incercand, apoi, grabit sa rezolve probleme ivite, creand, la randul sau, si mai multe incurcaturi. In cadru este implicata si familia lui Jane, formata din tatal si sora ei, care cunosc foarte bine personalitatea fetei. Cu toate acestea, sunt momente cand si ei sunt prinsi in tesatura minciunilor si, surprinsi fiind de situatie, continua sa brodeasca ducand, astfel, lucrurile catre un haos extrem de enervant pentu personaje dar comic si savuros pentru public.  

In final, totul se termina cu bine, spre fericirea tuturor.

Cat. I - 70 LEI

Please reload

bottom of page